Harry Verhoeven

Meer van Harry Verhoeven

Fladderaar
Fladderaar

Cortenstaal
134x90x70 cm
Offertorium
Offertorium

61x68
Overzicht
Overzicht

Harry Verhoeven (Goirle 1950) wonend in Dommelen en opgeleid aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg, heeft altijd gezocht naar de intrinsieke waarde, de schoonheid en de vergankelijkheid die in 'de dingen' zijn opgesloten. Daarmee 'spelen en zoeken' noemt hij 'de verwondering van het maken'.

Belangrijke inspiratiebronnen voor hem zijn de natuurwetten en vergankelijkheid binnen een diepgeworteld historisch besef. Het is een zoeken naar een 'waarheid' die overeenkomt met geloof in en respect voor wat mooi en goed is. Dit wordt bereikt zodra er een zuivere en harmonische verhouding tussen creëren, vorm en inhoud is ontstaan. 

Harry Verhoeven gebruikt thema's die een schakel vormen tussen natuur en cultuur, zoals religie, erotiek, kunst en vergankelijkheid. Vormen krijgen een sacrale inhoud. Zijn beeldtaal is universeel en zijn beelden hebben geen behoefte aan een dwingende naam. Zij lijken de evolutie als een religieus gebeuren te eren.

Zijn oeuvre (twee en drie dimensionale vormen) kenmerkt zich door een zeer grote verscheidenheid; monumentaal en vindingrijk. In de regio Eindhoven sieren veel indrukwekkende sculpturen de openbare ruimte. De esthetische beleving van de vormgeving ervan wordt versterkt door een nauwkeurige bewegingscurve en zuivere verhoudingen.

 Voor een uitgebreide visuele aanschouwing van Verhoevens omvangrijk oeuvre, gelieve de website studio-eyckehorst.nl te raadplegen.

<terug>

 

nach oben